Webudvikling – gode råd og vejledning

Gode råd og vejledning om webudvikling

Blog om webudvikling, fx opbygning af hjemmesider i html, css og php med mysql database, opsætning af webhotel og domæne, fejlfinding, vedligeholdelse og opdatering af hjemmesider.

På denne blog skriver jeg gode råd webudvikling, i forhold til opbygning af statiske og dynamiske hjemmesider.

Webudvikling i HTML, CSS og PHP med SQL

Webudvikling i HTML, CSS og PHP med SQL

 

Strukturen på en hjemmeside – HTML

Der vil være indlæg om opbygningen i HTML, som er den grundlæggende struktur i en hjemmeside. Det er HTML strukturen der afgør hvor let en browser har ved at vise hjemmesidens indhold og en god HTML struktur gør det også nemmere for søgemaskinerne at finde hjemmesiden, når folk søger efter det emne du skriver om, fx webudvikling.

Hjemmesidens udseende – CSS

Der vil også være indlæg om CSS, som er den kode der styrer hvordan hjemmesiden ser ud. Man laver hjemmesidens layout efter et design man enten har lavet selv ud fra det udleverede indhold og med fokus på den primære målgruppe. Man kan også som webudvikler have fået udleveret et layout fra et designbureau, som man skal kode bagefter for kunden.

Dynamiske hjemmeside med database – PHP og SQL

Udover de statiske hjemmesider vil jeg også skrive om de dynamiske hjemmesider, som grundlæggende er opbygget på samme måde som de statiske, nemlig i HTML og CSS, dog med elementer i PHP sammen med MySql database, som gør at hjemmesiden henter indholdet fra en database og på den måde gør loadtiden hurtigere, da det meste af indholdet på hjemmeiden ikke skal loades for hver gang brugeren skifter side.

Med en dynamisk hjemmeside, programmeret med et CRUD system, mulighed for at have installeret dynamiske elementer, som fx formularer, slideshows, billedgallerier osv. hvor du selv kan redigere i indholdet.

I dynamiske hjemmesider er der elementer der er programmeret til at kunne interagere med databaser via en server. Hjemmesiden snakker med serveren og spørger efter indhold fra databasen, som derefter vises i din browser (på selve hjemmesiden). Det er et meget anvendt sprog til webudvikling.

Interaktive hjemmesider – Javascript

Interaktivitet og dynamik kan også opnås med kodesproget JAVASCRIPT, som ændrer opførslen af HTML og CSS elementerne på hjemmesiden, så folk kan se at der sker noget, når de fx holder musen over et område, klikker på en knap eller skifter til en anden side, som langsomt fader eller glider ind på skærmen.

SEO – Søgemaskineoptimering

Jeg skriver også om den grundlæggende søgemaskineoptimering, altså de ting man, som minimum, skal udføre for at søgemaskinerne ved hvad ens hjemmeside og undersider handler om. Det kalder man ofte for onpage SEO og det er de ting man som hovedregel skal gøre for hver enkelt underside, for at de nemmere kan findes i søgeresultaterne.

Nyttig information om SEO

Du kan læse meget mere om SEO – Søgemaskineoptimering – Thomas Rosenstand, som har udgivet bogen SEO-LEX, som kommer i en ny og meget omfattende udgave, hvert eneste år. Download eventuelt en Light-version af bogen, helt gratis her: SEO-LEX Light

Jeg håber I får noget ud af at læse alle mine gode råd, i forbindelse med webudvikling.

Velkommen til!

Venlig hilsen Jens Andersen – Ejer af JAWE3.DK og denne blog om webudvikling.