SEO ved opstart af hjemmeside

SEO ved opstart af hjemmeside

SEO ved opstart af hjemmeside er ekstremt vigtig for dig, hvis du vil have en god synlighed på nettet fra starten.

(SEO = søgemaskineoptimering)

I de følgende afsnit får du en gennemgang af de ting du selv kan gøre eller få hjælp til at gøre, når du køber et domæne og et webhotel og skal igang med opsætning af selve hjemmesiden.

Du får bedst udbytte af de efterfølgende råd, hvis du har en hjemmeside med maksimum 50 enkeltsider og kun vil rangere med 5 til 10 søgeord/søgesætninger sammenlagt.

Gode råd til SEO ved opstart af en hjemmeside:

Du skal beslutte om din hjemmeside skal vises med www eller uden www foran din hjemmesideadresse – Det er vigtigt at du laver en 301-redirect til den URL du gerne vil have vist, når folk besøger din hjemmeside – Husk at der er rigtig mange der forbinder hjemmesider med www, så det er nok klogt at bruge en URL med www foran.

Tilmeld din hjemmeside til google’s webmaster tools / webmaster-værktøjer og sørg for at beskeder fra google, kommer direkte til den mail du benytter til daglig – Det er her du får beskeder om nye tiltag fra google eller om der eventuelt er fejl på din hjemmeside, som kræver opmærksomhed.

Det er en rigtig god idé at fortage et baggrunds-tjek på dit nye domæne – Det domæne du lige har købt, kan have været et site med ulovligt indhold eller kilde til udsending af spam tidligere – Send en forespørgsel til google om at gennemgå dit domæne på ny, så du starter helt forfra, hvis det er tilfældet – Se om der dukker mærkelige ting op i søgninger på google, når du søger direkte på domænenavnet.

Få google webmaster tools til at hente hver enkelt side på dit domæne via googlebot-simulator (fetch as googlebot) – Her kan du hente op til 500 enkelte sider eller 10 sider med links til alle tilknyttede undersider – Det er smartere end at skulle lave og uploade et nyt sitemap hver gang man har lavet en ny side.

Tilknyt dit domæne til Google Analytics, så du kan følge med i trafikken til dit domæne – Hvem kommer ind på din hjemmeside? Kommer trafikken fra mobiltelefon, tablet eller pc? Hvilke søgeord fandt folk din hjemmeside med? Alle disse spørgsmål kan du få besvaret ved at registrere besøgende med Google Analytics.

Planlæg din hjemmeside design strategi for alle mulige besøgende på din hjemmeside – Om det er børn, voksne, forretningsfolk eller? Så skal du have en klar plan for hvad de skal opleve på din hjemmeside – Kan folk finde rundt på din hjemmeside og har de ikke svært ved at se hvor de er? Kan de altid komme tilbage til hovedsiden? Får de det ud af besøget, som de regnede med? Dine besøgende er din promovering af din hjemmeside, de er ligeså vigtige som presse eller investorer.

Det er vigtigt at din hjemmesides enkelte sider kun har ét emne og at det er tydeligt for dine besøgende hvad den enkelte side handler om – Det gør det også nemmere at rangere i søgninger, da du kan optimere side titler og side beskrivelser til det enkelt emne – Lad være med at tilføje et ekstra emne på en allerede eksisterende underside, det ødelægger mere end det gavner i søgeresultaterne.

Beslut hvad du mener er en konvertering, altså hvad skal den besøgende gøre for at du synes målet er nået – Skal de tilmelde sig et nyhedsbrev? Kontakte dig via formular? Downloade en e-bog? Købe et produkt eller dele din hjemmeside på sociale medier eller andetsteds?

Inkluder søgeord eller søgesætninger naturligt i din tekst på den enkelte underside og prøv at skrive sætninger der ligner det en eventuel kunde ville skrive for at finde din underside. Husk også en eventuel tag-cloud, hvor stavefejl og alternative betegnelser for ting også er taget med i betragtning – Måske søger folk på “kondisko” og ikke sports fodtøj.

Det er altid en god idé at have en liste med spørgsmål og svar, der kan give den besøgende en idé om hvordan produktet/ydelsen virker – Forretningsbetingelser der forklarer hvad man gør, hvis et produkt eller en ydelse ikke virker efter hensigten og til sidst anbefalinger fra andre besøgende/kunder.

Enhver hjemmeside/underside bør, som minimum, indeholde:

  • Et unikt emne
  • En unik titel (vises i søgeresultater)
  • En unik beskrivelse
  • søgeord i sidens/filens navn med små bogstaver og bindestreg til delte ord (ikke dynamiske sider)
  • Beskrivende linktekster til hvert enkelt link (større chance for sitelinks i søgeresultat for hovedside)

SEO - Søgemaskineoptimering

Din hjemmesides loadtid er vigtig

Det er vigtigt at din hjemmeside load’er hurtigt, så sørg for at have dine billeder i en størrelse der er hurtig at load’e, uden at gå på kompromis med kvaliteten. Google ser gerne at din hjemmeside load’er hurtigere end et halvt sekund!

Check om du rangerer på en førsteplads i søgninger med dit virksomhedsnavn, der er du forhåbentlig nummer 1 og med sitelinks nedenunder til specifikke vigtige undersider.

Det sker tit i starten, når man har oprettet en hjemmeside, at folk ikke finder din hjemmeside fordi de endnu ikke ved at der er et produkt der lige netop rammer deres behov. Så spred ordet om din nye service eller produkt ved at skrive om det i forskellige fora, i et tweet eller via dit netværk i Google+, LinkedIn eller Facebook.

Husk altid at for at få en topplacering og beholde den, er det vigtigt at du har et fantastisk produkt og et godt indhold på din hjemmeside, vær gerne anderledes i dine beskrivelser af produkter. Det får dig måske til at fremstå bedre end dinde konkurrenter på området.

Sociale medier i Markedsføring og SEO

Sociale medier spiller alligevel en rolle i din markedsføring og SEO. Du skal bare huske at bruge de sociale medier, som et led i en konvertering, en slags indgang til dine fantastiske produkter eller ydelser.

Jeg håber du fik noget ud af at læse indlægget, kom gerne med kommentarer…

About the Author

Jens Andersen administrator

Jeg er uddannet web-integrator og arbejder, som underviser, på web-integrator uddannelsens grundforløb. Jeg udvikler, koder og programmerer hjemmesider og interesserer mig for affiliate marketing og søgemaskineoptimering.

Leave a Reply