Oprettelse og Installation af WordPress

Oprettelse og Installation af WordPress

Oprettelse og installation af WordPress hjemmesider med standard tema, er ikke nødvendigvis så svært som det lyder eller ser ud til.

Der er dog en masse ting man skal være opmærksom på når man opretter sin første WordPress hjemmeside og installerer den på et domæne med webhotel man har købt til formålet.

De fleste hostingselskaber har efterhånden fået installeret de såkaldte 1-click installation knapper til næsten alle de forskellige CMS løsninger man har i dag. Der er både systemer til forskellige slags webshops, fora og administrationssystemer til hjemmesider.

WordPress er den slags CMS, et administrationssystem til hjemmesider, som oprindeligt var tænkt udelukkende som backend system til blog-hjemmesider.

Når du så vælger at installere *Wordpress på dit domæne med 1-click knappen via din internetudbyder af webhotellet, så er det egentlig ikke så svært.

Der er dog nogle ting du skal være opmærksom på og foretage dig med det samme, når du har installeret systemet.

Der er nogle generelle indstillinger du skal ændre lidt på, så dine undersider, kategorier og indlæg bliver vist på den rigtige måde og har en fornuftigt udseende URL (hjemmesideadresse).

Du skal fx også tage stilling til din menustruktur, vælge hvor mange indlæg din blogside skal vise, om din forside skal vise blogindlæg eller en statisk side og om folk må kommentere på alt eller kun på visse indlæg i din blog.

Og så er der plugins og temaer i tusindvis, hvad skal man dog vælge?

Der er nogle standard plugins som jeg vil anbefale dig at installere med det samme, inden du for alvor går i gang med at indsætte indhold på hjemmesiden. Du skal selvfølgelig også være opmærksom på at det jo fra starten af er et administrationssystem til blogs og derfor er indstillet til at man kan lave sider, kategorier og indlæg.

Denne struktur skal man lige vende sig til, så man kan lave det om til at virke 100% som en almindelig hjemmeside.

Der er heldigvis en masse mennesker der arbejder for dig i den sammenhæng, da WordPress er et 100% gratis og udviklet som Open Source. Det betyder at der hele tiden er opdateringer og nye plugins, som er udviklet udelukkende for at hjælpe dig til at få en bedre og mere flydende oplevelse, af det at have en hjemmeside i dette system.

Du kan altid få hjælp til oprettelse og installation af din første WordPress hjemmeside, der er mange der arbejder med det til hverdag og jeg har et godt tilbud netop på oprettelse af en WordPress hjemmeside

About the Author

Jens Andersen administrator

Jeg er uddannet web-integrator og arbejder, som underviser, på web-integrator uddannelsens grundforløb. Jeg udvikler, koder og programmerer hjemmesider og interesserer mig for affiliate marketing og søgemaskineoptimering.

Leave a Reply