Hvad er CRUD?

Hvad er CRUD?

Hvad betyder CRUD?

CRUD er et kendt udtryk blandt programmører. Det er en forkortelse af CREATE, READ, UPDATE and DELETE, som jo er hovedegenskaberne i et CMS (Content Management System), altså et indholds redigerings system til din hjemmeside. Disse fire funktioner styrer de muligheder, vi alle kender fra et CMS, som fx. WordPress.

Oprettelse

Man skal kunne oprette fx. blogindlæg, nyheder eller måske selve sidens tekst og billeder og sætte det ind i en SQL database.
Dette kaldes CREATE.

Læsning

Man skal kunne læse tekster, billedenavne og indlæg fra SQL databasen og vise dem på hjemmesiden.
Dette kaldes READ.

Opdatering

Hvis man har lavet en fejl i sin indtastning eller man vil ændre teksten i et indlæg eller en nyhed, så skal man kunne det gennem sit CMS.
Dette kaldes UPDATE.

Sletning

Til sidst skal der også være mulighed for at slette ting i databasen. Det kunne være at man havde en bruger der ikke længere ønskede at være medlem eller en der modtog nyhedsbrevet, der ikke længere ønskede at være på mail-listen.
Så skal man naturligvis kunne slette dem i databasen.
Dette kaldes DELETE.

Lav dit eget CMS

Når man kan alle de ovenstående ting i PHP og SQL, så er man godt på vej til at kunne lave sit eget CMS.

Du er velkommen til at vende tilbage med spørgsmål om det ovenstående, eller andet du lige kommer i tanke om, ved at læse indlægget.

God førnøjelse!

Venlig hilsen Jens Andersen – JAWE3

 

 

About the Author

Jens Andersen administrator

Jeg er uddannet web-integrator og arbejder, som underviser, på web-integrator uddannelsens grundforløb. Jeg udvikler, koder og programmerer hjemmesider og interesserer mig for affiliate marketing og søgemaskineoptimering.

Leave a Reply